Ik heb een hekel aan boeken lezen

There, I said it. Ik heb het heel vaak een kans gegeven. Hoe vaak ik wel niet een boek mee heb gesjouwd op vakantie, in de hoop dat ik er liggend op het strand wel helemaal in op zou kunnen gaan. Maar nee, ik haal geen plezier uit fictie-boeken. Non-fictie vind ik wel interessant omdat je daarvan kan leren, maar ook die boeken lees ik nooit volledig omdat er veel herhaling in staat, veel opvulling. Als ik een non-fictie boek lees dan zoek ik alleen de dingen eruit die voor mij interessant zijn. Herken je dit? Dan heb ik een handige tip voor je!

Met de app Blinkist lees ik nu vaak twee boeken per dag. In de app zijn non-fictie boeken samengevat in 15 minuten. De samenvattingen zijn beschikbaar als tekst én als luisterversie. Ik luister vaak op weg naar kantoor een boek en op weg naar huis ook weer eentje. Er staan meer dan 3.000 boeken op. Je betaalt hiervoor óf €12,99 per maand (maandelijks opzegbaar) óf €79,99 voor een jaar. Ik heb voor de laatste optie gekozen met de gedachte: als ik de fysieke boeken zou kopen zou ik er voor hetzelfde geld maar 4 of 5 kunnen kopen.

Klik hier om Blinkist uit te proberen

Je kunt de app 7 dagen gratis uitproberen. 


Ik heb mijn jaarabonnement zelf gekocht en me daarna uit enthousiasme aangemeld voor het partnerprogramma. Als je je ook aanmeldt krijg ik een kleine vergoeding.